Soke

De stichter van de Kokodo Jujutsu

"De weg van het Keizerlijke licht"

Shodai Soke Irie Yasuhiro

 

Soke Irie Yasuhiro startte zijn opleiding in Hakko Ryu, Shodai Soke Ryuho Okuyama. Soke Irie bestudeerde de fysieke vaardigheden van het Hakko Ryu systeem. In 1971 ontving hij de Shihan titel en begon hij te onderrichten in de Honbu Dojo van de Hakko Ryu.

 

Yasuhiro Irie was zo'n uitmuntende leerling dat hij onder Okuyama Ryuho vele jaren de Hoofdleraar was in de Hakko Ryu Honbu Dojo.

 

In 1977 promoveerde hij tot de hoogste rang in de Hakko-Ryu Ju Jutsu. In dat zelfde jaar ontving hij de vereerde titel "Jodai" van Soke Okuyama. (Jodai is een oude Japanse term wat eigenlijk Kasteel waarde betekent.)

 

Deze titel werd enkel aan een paar senior Shihans gegeven die niet alleen technisch de beste waren maar ook de betrouwvolste.

 

Irie Sensei was de hoofd-instructeur in de Hakko Ryu School tot 1993.

 

In 1990 opende Soke Irie zijn KoKoDo Clinic waar hij acupunctuur, beenderzetting, moxa en shiatsu praktiseert en onderwijst.

 

In 1995 stichtte Soke Irie de KoKoDo Jujutsu. Sensei Irie is de eerste (Shodai) Soke van de KoKoDo Ju Jutsu.

KoKoDo Ju Jutsu is een traditionele krijgskunst, gespecialiseerd in klemmen en drukpunten, waarvan de oorsprong van de kunst terug te vinden is in het vroegere Japan. Deze werd bestudeerd en beoefend door de voormalige Samurai. KoKoDo Ju Jutsu bestaat uit een reeks basis technieken (kata) benadrukt, gelijkaardig aan de Daito Ryu.

Dit zijn model aanvallen waarin elke student weet welke actie de andere zal voeren. Er zijn verschillende niveaus die aan de studenten in dit systeem worden onderwezen.

 

De eerste vier zijn zwarte gordel niveaus, Shodan, Nidan, Sandan, Yondan. De laatste niveaus : Shihan, Menkyo Kaiden Shihan kunnen slechts door de stichter in de Honbu Dojo in Saitama Omiya Japan gegeven en gemachtigd

worden. De gordelkleur voor de laatste niveaus is purper.

In KoKoDo Ju Jutsu is paars de hoogste gordel, deze kleur staat tevens voor trouw en eer in Japan.